Tradisjonelle oppskrifter

Beer Review: Timothy Taylor utleier

Beer Review: Timothy Taylor utleier

Den engelske pale ale er lett å drikke til Labor Day

Timothy Taylor Landlord er en forfriskende engelsk pale ale.

Import av håndverk øl er et raskt voksende marked. håndverksetiketter tilgjengelig, er importørens jobb å finne nye herlige sjeldenheter å tilby. Shelton Brothers of Belchertown, Mass., Har brukt nesten to tiår på å bringe verdslige bryggerier til amerikanske kyster. Et nytt øl på vaktlisten er Timothy Taylor Landlord, en høyt ansett, prisbelønt engelsk pale ale brygget i West Yorkshire, Storbritannia Timothy Taylor har brygget øl siden 1858 og var et av de første bryggeriene Shelton Brothers kontaktet da de begynte å importere i slutten av 1990 -tallet.

Helt ut av en høy 16,9-unse flaske, ser utleier kobberaktig klar med et attraktivt hvitt hode. Nesen presenterer et innbydende snev av humle kombinert med en sterk, brådig maltbase. I motsetning til amerikansk blek øl, skråner britisk blek øl mot tilgjengelige smaker og lavt alkoholinnhold.

I stil med stil er dette brygget en av de letteste drikkende og mest smakfulle blekalene i engelsk stil vi har prøvd. Klar malt som først ble funnet i nesen, leker godt på smak, ved siden av lett humle og en subtilt søt maltpreg. Selv om den er fyldig, smaker utleier veldig lett og ren, og etterlater en herlig sprø finish. Utleier har en lav gjennomsnittlig 4,1 prosent, og er en perfekt kandidat for en kveld ute eller en lang ettermiddag i helgen - det er en ekte øl.

At Shelton Brothers ventet nesten 15 år med å importere Timothy Taylor utleier til amerikansk jord, burde være nok til å vekke enhver bryggheads interesse. Selskapet har distributører i alle 50 stater, så det bør ikke være for vanskelig å få tak i en flaske. Når den er prøvd, er denne godt drikkbare engelske pale ale verdt å komme tilbake til igjen og igjen.

- Danya Henninger, The Drink Nation

Mer fra The Drink Nation:

Political Spirit: The Maker's Mark Cocktail Party
President Obama lover å lansere White House Beer Recipe
Første gjengivelser av Victory Brewings ekspansjon


Huseier Timothy Taylors bryggeri

Protips: Forklar hvorfor du gir denne vurderingen. Gjennomgangen din må diskutere ølets egenskaper (utseende, lukt, smak, følelse) og helhetsinntrykket ditt for å indikere at du har prøvd ølet på en legitim måte. Ikke -konstruktive anmeldelser kan fjernes uten varsel, og det kan iverksettes tiltak på kontoen din.

Hjelp oss å være fantastiske

4,25 /5 rDev +3,4%
se: 4,25 | lukt: 4,25 | smak: 4,25 | følelse: 4,25 | totalt: 4,25

Servering: flaske
Best før: august 2020 (forbruket 29. september)


Den heller klart og gull med et par fingre av beige hode. God oppbevaring, ok snøring. Aromaen er brødskorpe, lett appelsinskall, enkel jordaktig humlebit. Smaken følger etter med en litt dvelende bitterhet, og jeg mener lett. En fin sprudling gir den litt sprøhet, middels kropp, dvelende maltfinish. Dette er et veldig fint øl med en god balanse mellom gyllent løfte malt og litt hoppete fruktighet/zip. Det drikker praktisk talt seg selv, og jeg vet ikke hva jeg skal si. Det virker på meg som en semi-APA-ified, sprø versjon av en bitter eller noe. Det er definitivt litt selvsikkert på hoppsiden med en behagelig brusbit for å holde den mer forfriskende enn den fyller. Veldig fint!


REDIGERE:
Fikk også prøve denne på fat noen dager etter min første gjennomgang av flasken, og selv om det åpenbart er det samme ølet, ble jeg ganske overrasket over hvor mye forskjellig det smakte. Utseendet var likt. Men resten var mykere, rikere, rundere og generelt bedre med mindre bitt. Mens jeg ble litt overrasket over den lille bitt i flasken, var fatet hoppig uten å bite, og den nedre karbohydraten påvirket det også på denne måten. Vurderingen her (og under) er for fatversjonen siden det åpenbart er slik det er ment å være full, men jeg har forlatt flaskepoengene og inntrykkene mine (ovenfor) for ettertiden. Interessant nok følte jeg at følelsen var omtrent lik i begge deler, men jeg føler virkelig at forskjellen i følelse er mest av det som sto for de opplevde forskjellene i ølene, så gjør det til det du vil. Dette kan ha vært det mest lærerike ølet i livet mitt, så langt det er å forstå oppfatninger og viktigheten av kolsyre.

3,4 /5 rDev -17,3%
se: 4 | lukt: 3,25 | smak: 3,25 | følelse: 4,25 | totalt: 3,25

Purs en kjedelig, disig brent appelsin med et løst, halvtommers, off-white hode som gradvis legger seg i et såpeskum. Nesen er kjeks, med et snev av krydder og en våt pappskum. Det er også et forslag om noe søtt - kanskje honning. Smak konsistent med nesen med et spor av noe metallisk mot ryggen. Munnfølelsen er lett i kroppen med en selvsikker karbonatisering som stikker baksiden av halsen mellom quaffs. Totalt sett er jeg ikke sikker på om dette ølet er fortid. Det er ikke dårlig, men har definitivt noen kvaliteter som tyder på at det kan være gammelt.

4,12 /5 rDev +0,2%
se: 4,25 | lukt: 4 | smak: 4 | følelse: 5 | totalt sett: 4


Huseier Timothy Taylors bryggeri

Protips: Forklar hvorfor du gir denne vurderingen. Gjennomgangen din må diskutere ølets egenskaper (utseende, lukt, smak, følelse) og helhetsinntrykket ditt for å indikere at du legitimt har prøvd ølet. Ikke -konstruktive anmeldelser kan fjernes uten varsel, og det kan iverksettes tiltak på kontoen din.

Hjelp oss å være fantastiske

4,02 /5 rDev -2,2%
se: 4,25 | lukt: 4 | smak: 4 | følelse: 4 | totalt sett: 4

a: mørk ravfarge. hadde på fatet så ikke noe hode mens jeg drikker

s: karamell, jordbær og et snev av edellignende humle

t: akkurat som aromaen. Karamell og en fin jevn (men svak) jordaktig humlesmak

m: lett munnfølelse, ingen karbonatisering (hadde på fatet)

o: solid og økt. lett, men har en fin smak

3,4 /5 rDev -17,3%
se: 4 | lukt: 3,25 | smak: 3,25 | følelse: 4,25 | totalt: 3,25

Purs en kjedelig, disig brent oransje med et løst, halvtommers, off-white hode som gradvis legger seg i et såpeskum. Nesen er kjeks, med et snev av krydder og en våt pappskum. Det er også et forslag om noe søtt - kanskje honning. Smak konsistent med nesen med et spor av noe metallisk mot ryggen. Munnfølelsen er lett i kroppen med en selvsikker karbonatisering som stikker baksiden av halsen mellom quaffs. Totalt sett er jeg ikke sikker på om dette ølet er fortid. Det er ikke dårlig, men har definitivt noen kvaliteter som tyder på at det kan være gammelt.

4,12 /5 rDev +0,2%
se: 4,25 | lukt: 4 | smak: 4 | følelse: 5 | totalt sett: 4

Min 2000. anmeldelse. Flaske. Øl som alltid har fascinert meg og tilfeldig funnet på en hylle, fersk fra andre siden av dammen. Utleier skjenker en klar, dyp oransje. Attraktivt, solbrent hode. Veldig lacy. Britisk gjær, som lukter epler. Karamell, karamell, kjeksmalt. Blomsterhumle og bare litt søt sitrushumle, sammen med treaktig humle. Smaken er i hele nesen, men mindre søt og mer etter min smak. Mer bitter enn jeg hadde forventet. Woody, litt sitrusaktig og gresskledd humle. Bakery-medley malt med karamelltilsetninger. Fruktig og eple-dominert gjær. Blir bedre etter hvert som det varmes fordi et godt Brit -øl ikke serveres kaldt. Langt mer kropp enn et øl med så lett alkohol burde kunne ha. Masserer bobler. Utleier får meg til å rope & quotALE & quot i britisk aksent. Dette er en definitiv britisk øl for meg. Skål til min #2000 dette var en kul øl for væskeinnvielsen.

bmaslakov fra Russland

4,12 /5 rDev +0,2%
se: 4.5 | lukt: 4,25 | smak: 3,75 | følelse: 4,25 | samlet: 4,5

Gjør veldig klart rødaktig halmkropp med et lite hvitt hode. Kamille, engblomster og friskt klippet gress støttes pent av litt letteste honning. Smaken er enkel og hyggelig, mildt bitter, med god humlebalanse. Virkelig hyggelig en.

4,72 /5 rDev +14,8%
se: 4.5 | lukt: 5 | smak: 4,5 | følelse: 4,5 | totalt sett: 5

S: Karamellmalt og lett humle. men hovedsakelig den vakre karamellen skinner gjennom på nesen
T: Vakker maltkarakter skinte gjennom med bare en behersket humlesmak og mild bitterhet.
M: Middels munnfølelse, lav til middels kullsyre og avsluttes tørr
D: Etter å ha drukket ikke mye annet enn APA og IPA, var det en forfriskende forandring og katalysatoren for å begynne å smake på noen maltdrevne øl. Kunne se noen av disse gå raskt ned i en økt. Ingenting for mye i ansiktet ditt. bare veldig godt balansert. noe jeg har lyst til å fortsette å oppleve.

4,27 /5 rDev +3,9%
se: 3.5 | lukt: 4 | smak: 4,5 | følelse: 4 | samlet: 4,5

3,99 /5 rDev -2,9%
se: 3,75 | lukt: 4 | smak: 4 | følelse: 4 | totalt sett: 4

Helt ut i et engelsk halvliter glass, var utseendet en brent oransje/kobberfarge med en finger verdt et hvitt skummende hode som gled av ganske raskt. Strenge såpete blonder. Aromaen hadde noen estery søte blomsterhumler på toppen av smørret kjeks, noe sprakklignende/snev av urter. Smaken var moderat søt og trakk maltet foran til og med kjølen av den generelle smaken rundt humlen. Ettersmaken var eiendommelig, noe malt, smøraktig og såpete. Avslutningen var rask og malt. Smaken var mellom lett og middels fyldig med en god sesjon om det. Kolsyringen føltes lav, men forventet. ABV føltes bra. Totalt sett ganske bra bitter med diacetyl kontrollert nok til ikke å være distraherende. Det er sannsynligvis en god måte for amerikanerne å skitne før de går inn i Bitters verden.

4,09 /5 rDev -0,5%
se: 4 | lukt: 4,25 | smak: 4 | følelse: 4,25 | totalt sett: 4

3,98 /5 rDev -3,2%
se: 4 | lukt: 3,5 | smak: 4,25 | følelse: 4 | totalt sett: 4

Wattsox fra Nord -Irland

4,42 /5 rDev +7,5%
se: 4 | lukt: 4,5 | smak: 4,5 | følelse: 4 | samlet: 4,5

500 ml flaske, konsumert juni 2011, BBE februar 2012.

A - Klar kobberkropp med et ganske tett boblende hode som forsvinner ganske raskt og etterlater et tynnere kremaktig hode og klamrer seg fast.

S - En ganske balansert aroma av gjær, malt og humle som er en typisk engelsk ale -aroma.

T - Søt kjeksemalt tar ledelsen på smaken med fruktnoter etter, men ikke søtt. Avsluttes med en bitter hit på slutten som tigger om en slurk til.

M - Middels kropp, middels karbonatisering, glatt med en kortvarig bitter finish.

O - Totalt sett er dette en enestående øl som er lav nok i alkohol (4,1% ABV) til å fungere perfekt som en øl, eller til og med alene.

4,38 /5 rDev +6,6%
se: 4.5 | lukt: 4 | smak: 4,5 | følelse: 4,5 | samlet: 4,5

Bare et fantastisk øl av typen, lett humle, god maltbalanse.

4,39 /5 rDev +6,8%
se: 4,25 | lukt: 4,5 | smak: 4,25 | følelse: 4,5 | samlet: 4,5

4,54 /5 rDev +10,5%
se: 4.5 | lukt: 4,25 | smak: 4,75 | følelse: 4,5 | samlet: 4,5

vakker britisk ale med uventede humlehøydepunkter. Dyrt, men veldig hyggelig.

4,15 /5 rDev +1%
se: 4 | lukt: 4 | smak: 4 | følelse: 4,5 | samlet: 4,5

A - kremhvitt hode, rødaktig rav, kroppsnøring.

S - jeg får halm fra en fuktig stall og en svak lønnesirup

T - malt, fløtekaramell og honning, ganske søtt ved første falming til en fin bitter finish.

M - veldig glatt middels kropp, moderat karbonatisering

D - en fantastisk engelsk stil PA som gir full smak på 4,1%alkohol. Flott øl.

4 /5 rDev -2,7%
se: 4 | lukt: 4 | smak: 4 | følelse: 4 | totalt sett: 4

4,21 /5 rDev +2,4%
se: 4 | lukt: 4,25 | smak: 4,25 | følelse: 4 | totalt: 4,25

Flaskekode, men ingen dato
Purs et middels lavt skummende boblende hode med middels retensjon, liten snøring, klart dypgull, svakt ravfarge

Nesen gir for det meste engelske urteblomster fruktig humle, lett søt malt og karamellnoter, kornete toasty notater, fruktige estere

Smak søtt kornete malt foran, mild sødme, litt karamell og ristet korn, god balanse når medium humle sparker inn, moderat urteblomsthumle, svart te, iste, noen fruktige estere, bitterhet begynner lettere og øker til middels på slutten som er litt søtt

Munn er med bod, middels til høyere karbo som er litt høy for stilen

Totalt sett ganske solid engelsk blek, god humle, fin malt, god balanse, litt for mye karbo, men det er ok, hyggelig

4,07 /5 rDev -1%
se: 4 | lukt: 4,5 | smak: 4 | følelse: 4,5 | samlet: 3,5

Jo mer jeg drikker English Pale Ales, jo mer blir jeg forelsket i deres relative enkelhet og sjarm. Det var som sådan jeg fant Timothy Taylor og hans smilende utleier som hadde et tinntank av det man bare kan anta er den fine drikken, og jeg håper å bli like glad som den utleieren snart nok.

Helles fra en 500 ml flaske i en nonic halvliter.

A: Denne presenterer seg med en klar ravkropp og et 1 cm off-white hode som står ganske bra, ser ikke ofte hodet på en EPA, det er en fin tempoendring.

S: Blomsterhumle, som minner om Fuggles hvis jeg ikke tar feil, florerer med en blanding av kjeks og karamellmalt og en nesten brødlignende gjær kastet inn for godt.

T: Søt på forhånd, lett buttery diacetyl med en seig karamellmalt midt etterfulgt av blomsterhumle. Store smaker (så lenge du drikker det ved temperaturen som er foreskrevet på baksiden av flasken) for det som egentlig er en middels styrke, i Australia uansett, øl. Malten begynner å stjele showet fra humlen mens den varmes, så husk det.

M: Middels fyldig med lett karbonatisering, slik en god EPA burde være.

D: Å kalle det en & quot Det er absolutt ikke så subtil som mange pull -tap -øl jeg har hatt i Storbritannia, så i den forbindelse er "Sterk Pale Ale" passende for dette brygget. De eneste punktene jeg vil trekke fra er kostnad, igjen er det britiske bryggerier som gjør anstendig (om ikke bedre) øl til en lavere kostnad, f.eks. Harviestoun og Hook Norton er to fra toppen av hodet mitt, ellers en flott EPA her.

Matkamp: Dette ølet får meg til å tenke på den tradisjonelle engelske fleskesteken med saus, knitrende, Yorkshire -pudding, erter og stekte grønnsaker.

4,05 /5 rDev -1,5%
se: 3,75 | lukt: 3,75 | smak: 4,25 | følelse: 4,25 | totalt sett: 4


Beer Review: Timothy Taylor utleier

Import av håndverk øl er et raskt voksende marked. Med så mange forskjellige amerikanske håndverksetiketter tilgjengelig, er importørens jobb å finne nye herlige sjeldenheter å tilby. Shelton Brothers of Belchertown, MA har brukt nesten to tiår på å bringe verdslige bryggerier til amerikanske kyster. Et nytt øl i vaktlisten er Timothy Taylor utleier, en høyt ansett, prisvinnende engelsk pale ale brygget i West Yorkshire, Storbritannia. Timothy Taylor har brygget øl siden 1858 og var et av de første bryggeriene Shelton Brothers kontaktet da de begynte å importere på slutten av 1990 -tallet.

Helles fra en høy, 16,9-oz. flaske, utleier virker kobberaktig klar med et attraktivt hvitt hode. Nesen presenterer et innbydende snev av humle kombinert med en sterk, brådig maltbase. I motsetning til amerikansk blek øl, skråner britisk blek øl mot tilgjengelige smaker og lavt alkoholinnhold.

I stil med stil er dette brygget en av de letteste drikkene og de mest smakfulle bleke ølene i engelsk stil vi prøvde. Klar malt som først ble funnet i nesen, leker godt på smak, ved siden av lett humle og en subtilt søt maltpreg. Selv om den er fyldig, smaker utleier veldig lett og ren, og etterlater en herlig sprø finish. Utleier har et lavt 4,1% volum og er en perfekt kandidat for en kveld ute eller en lang ettermiddag i helgen, og gjør det til en ekte øl.


Beer Review: Timothy Taylor Landlord - Recipes

av drsmurto & raquo Onsdag 16. april 2008 15:45

Trykkte på dette i helgen, mitt tredje forsøk på å spikre en Timothy Taylor Landlord -klon.

Mach 1 var 98% MO, 2% JW karamalt - ikke dårlig, men ikke malt nok
Mach 2 var 94% Mo, 6% melandoidin - veldig hoppete, melanoidin er ute av klø

Hoppeplanen har vært den samme for alle. Mach 1 brukte wyeast 1098, og siden da har jeg brukt den antatte Timothy Taylor -gjæren - 1469.

Her er Mach 3 - det beste av partiet. Malt er der, humle er ikke like i ansiktet ditt som Mach 2. Balansert. Endelig. Lysere i fargen enn den virkelige tingen, men jeg bryr meg ikke!

3,75 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Korn 92,59 %
0,30 kg München I (Weyermann) (14,0 EBC) Korn 7,41 %
45,00 g Fuggles [4,40 %] (60 min) Humle 25,2 IBU
30,00 gm Goldings, East Kent [4,50 %] (20 min) Humle 10,4 IBU
30,00 gm Styrian Goldings [4,70 %] (20 min) (Aroma Hop -Steep) Humle -
0,50 varer Whirlfloc Tablet (Kok 15,0 min) Diverse
1 Pkgs TTL (Wyeast #1469) [Starter 2000 ml] Yeast-Ale

20L - OG 1.044, IBU 35.6, EBC 9.6

Moset inn på 65, mos ut 78.

Denne er nå mitt hus ale. Kan drikke det hele året!

Re: Timothy Taylor utleier

av rwh & raquo Onsdag 16. april 2008 15:54

Re: Timothy Taylor utleier

av Gjennom Lolly & raquo Onsdag 16. april 2008 16:17

Wheeler, G og Protz, R, 1998, Brew Your Own British Real Ale, CAMRA Ltd, s.145.
Timothy Taylor utleier

Et ypperlig øl med enorm karakter og kompleksitet, fra Knowle Spring -bryggeriet i Keighley. Fantastisk, munnfylt, flerlags sammenveving av malt og humle med intens humle og fruktfinish.

4280g Golden Promise blek malt

39g EK Goldings -humle (7,9% A/A) ved oppstart
32g Fuggles humle (4,5%) ved oppstart
15 g (Steiermark) Goldings -humle (5,3%) etter 15 minutter
Irsk mose på 15 minutter

Mos ved 66C i 90 minutter. Koketid 90 min. Rekkevekt 1009, 2,3 grader Platon.
4,4% alkohol, 35 IBU, 10 EBC, 6 SRM.

Jubel,
TL
(Jeg kan også skaffe Timothy Taylor Best Bitter hvis det kreves.)

Re: Timothy Taylor utleier

av Chris & raquo Onsdag 16. april 2008 20:26

En øl i hånden er verdt to i George Bush.

De sier at øl vil gjøre meg dum. Det går bra med pizza & quot
Psykostick

Re: Timothy Taylor utleier

av Ross & raquo Onsdag 16. april 2008 21:41

Trough Lolly skrev:

Wheeler, G og Protz, R, 1998, Brew Your Own British Real Ale, CAMRA Ltd, s.145.
Timothy Taylor utleier

Et ypperlig øl med enorm karakter og kompleksitet, fra Knowle Spring -bryggeriet i Keighley. Fantastisk, munnfylt, flerskiktsvevning av malt og humle med intens humle og fruktfinish.

4280g Golden Promise blek malt

39g EK Goldings -humle (7,9% A/A) ved oppstart
32g Fuggles humle (4,5%) ved oppstart
15 g (Steiermark) Goldings -humle (5,3%) etter 15 minutter
Irsk mose på 15 minutter

Mos ved 66C i 90 minutter. Koketid 90 min. Rekkevekt 1009, 2,3 grader Platon.
4,4% alkohol, 35 IBU, 10 EBC, 6 SRM.

Jubel,
TL
(Jeg kan også skaffe Timothy Taylor Best Bitter hvis det kreves.)

De bruker kanskje 100% fastlege, men jeg tror noe av det er krystall. oppskriften ovenfor kommer ikke opp som TTL -farge alene er altfor blek og 15 gram @ 15 minutter Styrian kommer ikke til å gi deg den fantastiske TTl -aromaen. Har du prøvd det TL?

Re: Timothy Taylor utleier

av drsmurto & raquo Torsdag 17. april 2008 kl. 11:04

Så den oppskriften flyte rundt TL, men etter å ha diskutert oppskriften med mange TTL -fans ble humleplanen jeg brukte ansett som mer passende. Som Ross sa, du trenger en stor styrians aroma og det er det jeg får. 1,5 g/L ved flameout virket litt overdreven for meg, men duften er magisk.

Gulvmaltet GP er ikke tilgjengelig her, så etter å ha diskutert oppskriften med Wessmith foreslo han at jeg støter på maltigheten med litt munich og ikke bekymre meg for mye om fargen.

Tok hans råd, og det er en død sett vinner. Flaskene med TTL jeg kjøpte nylig ble oksidert, så jeg kunne ikke sammenligne side om side, men for å være ærlig, er jeg ikke så bekymret. Det smaker oppsiktsvekkende og jeg oppnådde et av målene mine - å brygge en blodig fin ESB. Vil holde meg til denne oppskriften og leke med andre humle/malt/gjær osv for å lage andre ESB.

Re: Timothy Taylor utleier

av rwh & raquo Torsdag 17. april 2008 11:18

Å, det visste du allerede.

Re: Timothy Taylor utleier

av warra48 & raquo Torsdag 17. april 2008 17:15

drsmurto skrev:
Jeg elsker engelsk ale!

Hva er ikke å elske? Hun er en skjønnhet av første orden.
Og jeg elsker American Pale Ales, Marzens, Porters, etc etc etc, aawwww geez, jeg elsker bare øl.

Re: Timothy Taylor utleier

av Bryggerisk & raquo Torsdag 17. april 2008 22:07

Re: Timothy Taylor utleier

av tazman67 & raquo Fredag ​​18. april 2008 12:53

Re: Timothy Taylor utleier

av Gjennom Lolly & raquo Mandag 21. april 2008 13:59

G'day Ross,
Nei, jeg har ikke brygget akkurat denne oppskriften - jeg har en essex ale -oppskrift som bruker Bairds Amber Ale -malt (jeg kjøpte en sekk for denne ølstilen) for å gi fargeprofilen i kobberaktig gull. Crystal ville fungere, og jeg har også gledet meg over å bruke 100% Bairds Marris Otter som grist. Til forsvar for fru Wheeler og Protz, tror jeg det også er verdt å merke seg de små skriftene som antyder en oppkok på 90 minutter som kan hjelpe fargemessig.

Doc / Ross - Enig i at 15 g humle kan være litt lett - kanskje de refererte til friske hele blomster og ikke pellets? Uansett utfall ser jeg at Michael Jackson også bemerket aromaen av ølet

Timothy Taylor har brukt samme gjær i minst 30 år. Det er en hybrid av gjærene fra John Smith og tidligere Oldham Brewery, og Mr. Hey regner med at det produserer et øl med en "polert" klarhet, fast "munnfølelse" og slukkende finish. Åpen gjæring brukes også. & Quot

"Før glasset som ble kodet" "nådde leppene mine, ble mine sanser opphisset av duften av humle. Hvis du synes det høres fantasifullt ut, har du aldri spist et skikkelig hoppete øl. Dette var et slikt brygg. Humlen er en harpiksblomst, og her var den på sitt aromatiske beste, så skarp som skallet fra en oransje hud. Ved første slurk tvilte jeg på at vi kunne smake en bedre øl blant de syv finalistene. & Quot

Jacksons TTLL -hoppeplan var forskjellig fra den originale Camra -mottaket - han foreslo Fuggles for bitterhet, Goldings for smak og Styrian Goldings for aroma og antydet tilsynelatende en hopback. Et lokalt ølklubbmedlem bemerket også at Protz til slutt bekreftet Jacksons humleplan tilbake i Encyclopedia of Wine, Beer and Spririts (2000).

Den opprinnelige humleplanen - Styrian and Fuggles for bittering og Goldings for aroma - er endret for å gjenspeile Michael Jackson -profilen.

Og til slutt en unnskyldning - til Doc! Jeg mente absolutt ikke å & quotstomp & quot din utmerkede oppskrift - som ser bra ut btw og kombinasjonen MO / München I er min favoritt.

Timothy Taylor beste bitre

av Gjennom Lolly & raquo Mandag 21. april 2008 14:04


Wheeler, G og Protz, R, 1998, Brew Your Own British Real Ale, CAMRA Ltd, s.144.

Timothy Taylor beste bitre

En gyllen bitter av eksepsjonell kvalitet og drikkbarhet. Full og kompleks korn og frukt med dyp, tørr nøtteaktig finish.

3600 g Golden Promise malt
220 g krystallmalt

22 g Styrian Goldings humle (7,9%) ved oppstart
26g Fuggles humle (4,5%) ved oppstart
10 g Goldings humle (5,3%) etter 15 minutter
Irsk mose på 15 minutter

Mos ved 60C ((det står det!)) I 90 minutter. Koketid 90 min. Rekkevekt 1009, 2,2o Platon. 3,8% abv, 24 IBU, 17 EBC, 9 SRM.

Re: Timothy Taylor utleier

av rohanbutler & raquo Tirsdag 22. april 2008 10:12

Har fulgt dette med interesse, selv om jeg ikke har prøvd Landord selv, har flere kamerater med utmerket ølsmak kommet tilbake fra Storbritannia og har fablet om dette ølet.

Første spørsmål hvor i Victoria ville du få noe av dette til en smakstest (jeg har riktignok ikke sett hardt på Dan Murphys)

For det andre vil jeg prøve å brygge noe slikt (ville imponere kameratene jeg kunne komme til og med nær dette ølet), men jeg er bare klar for Trough Lough Partial Mash på kjøkkenet for øyeblikket, så noen forslag på å konvertere til en delvis oppskrift?

Re: Timothy Taylor utleier

av tazman67 & raquo Tirsdag 22. april 2008 10:57

Re: Timothy Taylor utleier

av Gjennom Lolly & raquo Tirsdag 22. april 2008 14:39

rohanbutler skrev: Hei folkens,

Har fulgt dette med interesse, selv om jeg ikke har prøvd Landord selv, har flere kamerater med utmerket ølsmak kommet tilbake fra Storbritannia og har fablet om dette ølet.

Første spørsmål hvor i Victoria ville du få noe av dette til en smakstest (jeg har riktignok ikke sett hardt på Dan Murphys)

For det andre vil jeg prøve å brygge noe slikt (ville imponere kameratene jeg kunne komme til og med nær dette ølet), men jeg er bare klar for Trough Lough Partial Mash på kjøkkenet for øyeblikket, så noen forslag på å konvertere til en delvis oppskrift?

Hei Rohan,
Jeg er sikker på at det er flaskebutikker i Melbourne som vil lagre Madonnas favorittøl - TTLL ale - det ville ikke være på en vanlig kjøretur du måtte gå til et sted som er stolt av sitt utvalg av importerte øl. Men du bør finne den eller i det minste legge inn en bestilling for den, hvis du handler rundt.

Engelsk Bitters er lett å konvertere fra alt korn til ekstrakt. I dette tilfellet vil jeg anbefale lett flytende maltekstrakt og en beskjeden (& lt250g) tilsetning av krystallmalt eller Caramunich I hvis du har det. Jeg antar at du vil gjøre en konsentrert / ikke-full volumkoker, og du må øke størrelsen på humletilskuddene for å kompensere tilsvarende. Noen oppskriftsprogrammer hjelper deg med å sortere detaljene.

Du vil kanskje vurdere å tørke hoppe aroma -tilsetningen av Styrian Goldings i din primære, eller bedre, sekundære gjæring før du tapper / tapper. Som Doc nevnte i sitt opprinnelige innlegg, sikte på en OG på rundt 1.044, og hvis du ennå ikke er klar for flytende gjær, vil du kanskje bruke Windsor British Ale tørrgjær til dette brygget.

Re: Timothy Taylor utleier

av drsmurto & raquo Onsdag 23. april 2008 12:37

Ingen bekymringer TL. Mine forsøk er ikke spot on kloner, ville aldri prøve å hevde slike, men det er en velsmakende ESB likevel.

prøvde noen flere halvliter i helgen nå som overkarboproblemet mitt er løst (ble litt for energisk under kraftkarbingen) og jeg tror jeg kan legge til 1-2% engelsk krystall neste gang. Forskjellen i estere mellom 18 og 20 er enorm. Jeg kan gå tilbake til 20C for neste.

Fremdeles fristet til å prøve en 100% viennaversjon.

Re: Timothy Taylor utleier

av rohanbutler & raquo Onsdag 23. april 2008 14:55

Hvordan ser dette ut (rett ut av ølsmeden),

21L
1,50 kg Pilsner flytende ekstrakt (6,9 EBC) Ekstrakt 32,97 % (i 12L kok)
1,50 kg Pilsner flytende ekstrakt (6,9 EBC) Ekstrakt 32,97 % (etter koking)
1,30 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Korn 28,57 % (i koke)
0,25 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Korn 5,49 % (i koke)
45,00 g Fuggles [6,10 %] (60 min) Humle 39,1 IBU
20,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (20 min) Hopp 4,8 IBU
15,00 gm Styrian Goldings [4,80 %] (20 min) Humle 3,5 IBU
15,00 gm Styrian Goldings [4,80 %] (Dry Hop 5 dager) Humle -
Est Original Gravity: 1.045 SG Est Final Gravity: 1.012 SG
Estimert alkohol i volum: 4,35 %
Bitterhet: 47,3 IBU Est Farge: 15,5 EBC

Jeg har brukt pilsner flytende ekstrakt, ettersom det var det letteste flytende ekstraktet av øl, men jeg ville i realiteten bruke prolly cooper Light flytende hannekstrakt. Jeg skulle lage den til en 23L -batch, men kutte den tilbake til 21 for å oppnå en litt høyere OG. Jeg lekte med ingrediensene for å prøve å få den OG opp, og det syntes ikke å ha betydning hva jeg gjorde med Marris Otter, det ville bare ikke påvirke min OG, er dette riktig?

Jeg foretrekker å bruke TTLL (Wyeast #1469) flytende gjær Doc har brukt, men jeg kan ikke finne noen referanse til denne gjærstammen noe sted. Ikke i ølsmed, ikke på wyyeasts nettsted ikke på g & ampgs liste på nettstedet deres. Kanskje jeg lider av den utviklede belastningen med blindhet i hjemmet, og "internettblindhet" (et begrep jeg bruker for folk som ringer meg @ work for å få informasjon som er tydelig tilgjengelig på nettet hvis de ser!)


Som jeg nevnte tidligere, er Timothy Taylor ’s utleier uvanlig ved at fatutgaven er sterkere enn flaskeversjonen. Fatet er 4,3% mens flasken bare er 4,1%. Riktignok er forskjellen minimal, men den er fortsatt ganske sjelden.

Timothy Taylor ’s Utleier er ikke glutenfri. Dette er fordi det er brygget med maltet bygg som inneholder gluten. Det er for tiden ingen glutenfri versjon av utleier, selv om det kan være i fremtiden. Greene King har begynt å brygge glutenfrie versjoner av sine mest populære øl.


Ukens øl: Timothy Taylors utleier


Timothy Taylors utleier er en fire ganger Champion Beer of Britain. (Fritz Hahn/The Washington Post)

Kunngjøringen om Supreme Champion Beer of Britain er alltid et høydepunkt på Great British Beer Festival, men årets var mer nyhetsverdig enn vanlig: For første gang i konkurransens 38 år lange historie, smakte panelet bittert og mildt til velg det britene kaller "Spesialøl": Bingham's Vanilla Stout, en "mørk stout fylt med vanilje og mørke malt."

Jeg er interessert i å prøve det, men som mange øl fra mindre britiske bryggerier, kommer Vanilla Stout sannsynligvis ikke til Amerika snart. For å kompensere bestemte jeg meg for å helle meg et glass med en av mine favoritt engelske øl: Timothy Taylors utleier, en glatt og malt Yorkshire-bitter som har vært Storbritannias øverste mesterøl fire ganger, sist avsluttet som toeren i 2010.

Glem fancy Teku-briller: Denne bronsefargede ølen er hjemme i et nonic halvliterglass. Bitter syltetøy av syltetøy, karamell og steinfrukt dominerer, men byggens sødme er perfekt balansert av blomsterholdig, sitrusaktig humle.

Ta råd på etiketten og server utleier kjølig (51 til 55 grader) i stedet for rett ut av kjøleskapet: Når det er iskaldt, mister du noen av de rike maltene, som er det som gjør utleier til en så klassiker.


Timothy Taylor 's Utleieranmeldelser

Bruk verktøyene nedenfor for å avgrense søket ved å bare vise anmeldelser med et visst antall stjerneklassifiseringer eller bare for å vise anmeldelser fra en bestemt tidsperiode. For eksempel klikk på "1 stjerne" for å bare vise anmeldelser vi har som har fått et 1 -stjerners rangeringsklikk eller "I løpet av den siste måneden" for å vise bare anmeldelser lagt ut den siste måneden.

  • Vis bare anmeldelser med stjerneklassifisering av:
  • 5 -stjerners
  • 4 -stjerners
  • 3 -stjerners1
  • 2 stjerne
  • 1 stjerne
  • Gjennomsnittlig vurdering over tid
  • I løpet av den siste måneden ***** (Av 0 anmeldelser)
  • I løpet av de siste 6 månedene *** (Fra 0 anmeldelser)
  • I løpet av de siste 12 månedene * (Fra 0 anmeldelser)

Beer Review: Timothy Taylor Landlord - Recipes

av ansetter & raquo Lørdag 22. oktober 2011 08:54

Uten å måtte gå tilbake gjennom de 13 sidene i dette innlegget, kan jeg spørre om du tar dette ølet og i så fall når? Jeg finner ut at 1469 krausen tar evigheter og en dag å slippe.

Re: Timothy Taylor utleier

av drsmurto & raquo Mandag 24. oktober 2011 09:39

Ja, jeg er en racker. Vanligvis 14 dager for en øl, men den siste omgangen hadde bare 9 dager. Deretter kald tilstand i en uke eller mer før tapping/kegging.

WY1469 tar en stund å slippe, perfekt for topp beskjæring.

Fikk mange gode tilbakemeldinger på utleier gjennom håndpumpen lørdag kveld. Var i utgangspunktet flat og varm.

Re: Timothy Taylor utleier

av ansetter & raquo Mandag 24. oktober 2011 21:30

forrige gang ventet jeg tre uker på at den skulle falle (aldri sett den).

Re: Timothy Taylor utleier

av råtten & raquo Mandag 24. oktober 2011 22:26

Gday Hirns.
Jeg brukte 1469 hauger da den ble utgitt i fjor og racket den på omtrent 7-10 dagers mark, men jeg cc'd vanligvis før og etter racking skjønt. Jeg ventet i evigheter på at den første skulle falle, den gjorde det aldri.
Jeg må brygge dette igjen snart, den ferske pakken snakker til meg hver gang jeg åpner kjøleskapet. Trenger imidlertid mer humle

Re: Timothy Taylor utleier

av Oliver & raquo Fredag ​​01. mars 2013 12:08

Would you mind posting the latest incarnation of TTL here as I'm planning to brew it next week.

I am assuming it would have changed since the first post in this thread, back in 2008

3.75 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 92.59 %
0.30 kg Munich I (Weyermann) (14.0 EBC) Grain 7.41 %
45.00 gm Fuggles [4.40 %] (60 min) Hops 25.2 IBU
30.00 gm Goldings, East Kent [4.50 %] (20 min) Hops 10.4 IBU
30.00 gm Styrian Goldings [4.70 %] (20 min) (Aroma Hop-Steep) Hops -
0.50 items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 min) Misc
1 Pkgs TTL (Wyeast #1469) [Starter 2000 ml] Yeast-Ale

20L - OG 1.044, IBU 35.6, EBC 9.6

Mashed in at 65, mash out 78.

Re: Timothy Taylor Landlord

by drsmurto » Tuesday Mar 05, 2013 12:38 pm

Yes, it is different these days

97% Thomas Fawcetts MO or GP
3% Dark crystal
Fuggles @ 60 to 30 IBU total
1g/L EKG @ 20
1.5g/L Styrian Goldings @ 0
WY1469
OG 1.044
65C Mash

Would you mind posting the latest incarnation of TTL here as I'm planning to brew it next week.

I am assuming it would have changed since the first post in this thread, back in 2008

3.75 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 92.59 %
0.30 kg Munich I (Weyermann) (14.0 EBC) Grain 7.41 %
45.00 gm Fuggles [4.40 %] (60 min) Hops 25.2 IBU
30.00 gm Goldings, East Kent [4.50 %] (20 min) Hops 10.4 IBU
30.00 gm Styrian Goldings [4.70 %] (20 min) (Aroma Hop-Steep) Hops -
0.50 items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 min) Misc
1 Pkgs TTL (Wyeast #1469) [Starter 2000 ml] Yeast-Ale

20L - OG 1.044, IBU 35.6, EBC 9.6

Mashed in at 65, mash out 78.

RE: Timothy Taylor Landlord water profile/additions

by billy bignutz » Tuesday Mar 03, 2015 9:20 am

Water profile and additions.
Hi Dr Smurto (or anyone that does water additions). I noticed some time back that you said you were going to tank water and would have to start adding salts. I have no choice but use tank water and water additions as I live rural and was wondering what water profile you use and what additions for your particular volumes of mash in and sparge waters. Being a light coloured ale my calculations require a lot of acid additions to get the PH down.

I am really looking forward to my first attempt at this brew - a 50L batch straight off.

Re: RE: Timothy Taylor Landlord water profile/additions

by drsmurto » Tuesday Mar 10, 2015 8:25 pm

billy bignutz wrote: Water profile and additions.
Hi Dr Smurto (or anyone that does water additions). I noticed some time back that you said you were going to tank water and would have to start adding salts. I have no choice but use tank water and water additions as I live rural and was wondering what water profile you use and what additions for your particular volumes of mash in and sparge waters. Being a light coloured ale my calculations require a lot of acid additions to get the PH down.

I am really looking forward to my first attempt at this brew - a 50L batch straight off.

Not a fan of calculating pH, the buffering capacity of the malt itself is ignored. Designed by engineers whose total knowledge of chemical equilibria could be chiselled on a grain of rice with a shovel. Along with their understanding of chemistry in general. But i digress. Measure the pH. If it is out (and i would wager it probably is not) then you can attempt to adjust the pH.

Yes, I've been using tank water for a number of years now and always adjust the chemical profile to suit the brew i am doing. For the Landlord I use my 'Yorkshire' profile. When i talk about profiles these are not historical water profiles which I'd wager no commercial brewery actually uses but a profile I have created to favour a particular flavour or style. In general, sulfate for hoppy beers, chloride for malty beers. An oversimplification but it works. My most common water profile is called 'Balanced' and is designed for the vast majority of my beers which are brew to be balanced between malt and hops. This profile has a sulfate:chloride ratio of

My Yorkshire profile for 35L of tank water (<0.1 ppm of the brewing relevant salts as measured via ICPMS) requires 5g of calcium sulfate, 6g of calcium chloride and 3g of calcium carbonate. The way i tend to deal with this is dissolve the calcium sulfate and chloride in the 35L of water and dispense from this for the mash and sparge water. I add the calcium carbonate to the kettle as it doesn't dissolve in water at neutral pH. Another way of adding the salts is to calculate how much water you need for the mash as a % of the total water and add that % of the salts. Add the rest to the tun when the sparge water goes in (assuming a single batch sparge).

I would advise putting your tank water through a carbon filter before using it for brewing to strip out any organics/biological contaminants in there. My water tastes pretty good and i often drink it unfiltered but i still run it through a carbon filter for brewing (and for the espresso machine).

Re: Timothy Taylor Landlord

by Autonomous Collective » Friday Jul 03, 2015 3:43 pm

I'm newly joined to the forum having popped in every now and then to look at recipes etc. I completed one of these TTL brews a few weeks back. I have to say it was the best tasting brew I have ever completed, it also gets better as it warms up unlike most of the muck you buy in the pub or bottello. A mate of mine and I quaffed the lot in under 10 days it was so tasty. Just done an Irish Red and heading back to the TTL again to fill up the fridge.

Excellent forum you have here well done. You may see quite a bit more from me.


Review: Timothy Taylor's Landlord Classic Pale Ale

This is a new one to me: Timothy Taylor's Landlord Classic Pale Ale, an English-style pale ale by Timothy Taylor's Championship Beers out of West Yorkshire, UK. I know that English ales are an area that I don't tend to review often.. or at all. I find that aside from the darker ales, I'm just not a fan of British beer. That's to the point where I'll bypass the English section completely every time I go to the LC.

Appearance: Pours a (mostly) clear amber/honey ale with a good amount of carbonation, a fair amount of beige head on top with there being a bit of the foam sticking to the glassware as the beer goes down sip by sip.

Aroma: A malt-foward pale ale, I get notes of honey, caramel, tea and a rich barley graininess. A bit of a corn aroma is present as well. This is quite a sweet smelling beer.

Taste: Fairly skunky with a hint of corn. Like the aroma, it's a malt forward beer so I'm getting a sweet caramel flavour in there. There's a bit of toasted barley, lemongrass and a light amount of leafy herbal hop notes that are a bit reminiscent of tea. Light amount of bitter aftertaste on the palate, fairly clean and crisp on the palate.

Overall Thoughts: A fairly grainy yet malty Pale Ale that I could see myself drinking at a dimly lit pub in England. Not really my style of ale but I really appreciated the herbal notes that showed its presence in the aroma and taste. With a name like Timothy Taylor's Landlord, I now want to see a "Tim the Toolman Taylor" beer. 4.1% ABV


Se videoen: Timothy Taylor - Landlord Strong Pale Ale (Januar 2022).